Aktualno Županija

Dom HDZ-a u Šimunićevoj pod krovom do kraja godine – Jelić poručio da tako i vraćaju novac poreznih obveznika

– Vjerujem u ovaj projekt, on je u jedan u nizu onih koji krijepe HDZ na služenju u Karlovačkoj županiji, izjavio je predsjednik ŽO HDZ-a Damir Jelić, uoči današnjeg polaganja kamena temeljca za Dom HDZ-a u Šimunićevoj ulici u Karlovcu.

Na kućnom broju 2 zamijenit će ruševno zdanje koje je HDZ kupio lani za 250.000 kuna, po Jelićevim riječima, ponajviše prikupljenih donacijama članova. U zgrade od 300 kvadrata, pojasnila je projektantica Zdravka Dujam, ulazit će se iz Banjavčićeve ulice, imat će uredske prostore s pratećim prostorima u prizemlju, disponirane oko centralnog hola, na katu urede Predsjedništva, prostor za press konferencije, Mladež HDZ-a i call centar, a u potkrovlju višenamjensku dvorana koja će biti prilagodljiva, ovisno o tome je li za radne sastanke, konferencije, okrugle stolove, neki tip grupnog rada.

Neće biti namijenjen samo članovima ili simpatizerima stranke, već svima.

– Vjerujemo da ta otvorenost, gdje će HDZ davati svoj prostor praktično besplatno, će puno više i dobivati jer svaka otvorenost stranke čini je propulzivnijom i nije onda u partitokratskim odnosima nego se otvara svima koji osjećaju Karlovac i Karlovačku županiju kao svoje, kazao je Jelić.

Grubi građevinski radovi i zgrada pod krovom, sa stolarijom, trebali bi biti dovršeni do kraja godine, nakon čega slijede unutarnji radovi. Vrijednost je 1,6 milijun kuna, a već 400.000, napomenuo je Jelić, je utrošeno za kupnju zgrade i zemljišta, uklanjanje ruševine, dokumentaciju.

GO Karlovca i ŽO Karlovačke županije snosit će troškove tako da ostale gradske i općinske organizacije, osim koje donacije, ne bismo htjeli opterećivati. To je poprilično velika investicija, ali vjerujem da se i porezni obveznici, od kojih se stranka najvećim dijelom i financira, uz naše članarine, vesele jer je ovo nazad vraćeno svima onima koji su ulagali u nas kao stranku. Ovaj projekt je značajan i jer je kuća pod zaštitom Ministarstva kulture tako da svaki oblik revitalizacije Zvijezde veseli, naglasio je Jelić, dodavši da je želja u zgradu useliti oko 1. listopada 2019.

Gradnju je blagoslovio fra Krunoslav Albert, Jelić u temelje ubacio čeličnu kapsulu s porukom, a lopatu cementa, osim njega, ubacila i ministrica, saborski zastupnici, čelnici stranke…(KAportal)