Aktualno Županija

Općina za primjer u povlačenju EU novca – Vojnić s bespovratnih 11,5 milijuna kuna gradi tržnicu i obnavlja Vatrogasni dom

Tržnica u Vojniću dobit će novi izgled

Općina Vojnić povukla je čak 11,5 milijuna kuna iz EU fondova i s ovime, kako su se pohvalili, ulazi u sam vrh po povlačenju nepovratnih sredstava Europske unije.

– Čak dva projekta koje smo kandidirali dobili su 65 od 70 maksimalnih bodova i nalaze se na 3. i 4. mjestu rang liste od ukupno 464 projekta koji su prošli tehničku provjeru. Od njih je 102 ostvarilo prolaz za financiranje, kažu u Općini.

Kako dodaju, njihov je projekt ponovo ostvario maksimalni iznos bespovratnih sredstava od čak 7,48 milijuna kuna te se pritom zahvaljuju svima koji su im ukazali povjerenje i pomagali u radu za dobrobit  zajednice.

foto ilustracija

– Radi se o dva projekta, a u pitanju su rekonstrukcija zgrade tržnice i rekonstrukcija Vatrogasnog doma. Vojnić ima otvorenu tržnicu, odnosno drvene štandove na betonskoj podlozi i sve je vrlo derutno i otužno, pa je ovaj projekt više nego značajan za naše mjesto, kazala nam je Karolina Šikljan, viša stručna suradnica za projekte EU. Tržnica je općinski projekt, a rekonstrukcija Vatrogasnog doma projekt DVD-a Vojnić.

– Projektom će se tržnica natkriti, izravnat će se površina koja je trenutno betonska, gdje je i sami beton već napukao. Uz nju se nalaze dvije odvojene zgrade koje će se iskoristiti za zatvoreni dio tržnice. U zatvorenom dijelu će se formirati mesnica i prostor za mliječne proizvode, izgraditi sanitarni čvor te kiosk, kažu nam u Općini kao i da je projektom planirano zapošljavanje jedne osobe zadužene za upravljanje tržnicom.(KAportal)