Aktualno Županija

Karlovački kontejneri dobit će bar kodove i čipove

Karlovački kontejneri dobit će bar kodove i čipove – građani će morati i potpisati izjavu o načinu korištenja ove javne usluge

Karlovačka Čistoća idući tjedan počinje postavljati bar kodove i čipirati spremnike za miješani komunalni otpad i to na cijelom području na kojem građani koriste njihove usluge.

Činit će to idućih nekoliko mjeseci, najavili su iz ove gradske tvrtke, podsjetivši da se ove aktivnosti provode zbog usklađivanja s Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom, odnosno Odlukom o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Karlovca.

– Mole se građani da na dan odvoza ostave kante izvan dvorišta do 14 sati, kako bi bilo izvršeno postavljanje bar kodova i čipiranje, pozvali su iz Čistoće.

Postavljeni bar kodovi i čipiranje spremnika za otpad bit će podloga za potpisivanje izjave o načinu korištenja javne usluge, koje će građanima iz Čistoće biti upućene krajem godine. Na koji će način kodovi i čipovi pomoći u boljoj usluzi karlovačke Čistoće te kontroli onoga što je bit Uredbe, odvajanje otpada na kućnom pragu, treba tek vidjeti. (kaportal.hr)