Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik pohvalio uspjehe učenica Prve osnovne škole

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja upriličili su prijam za nagrađene učenice Prve osnovne škole Valentinu Manojlović i Elizabetu Brozović. Učenice su stigle u pratnji njihovih mentorica Dejane Ogrizović i Nade Božičević, te ravnatelja škole Zvonka Ranogajca.
Na Državnoj smotri u pripovijedanju u Varaždinu, učenica 4. razreda Valenitna Manojlović proglašena je najuspješnijom pripovjedačicom. Na smotri se predstavila pričom pod nazivom “Kako su nastale zebre?”, a priča je nastala zahvaljujući zajedničkom trudu i radu škole i djelatnika Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.

Da uspjeh škole bude još veći pobrinula se i učenica 6.b Elizabeta Brozović, uz pomoć mentorice Dejane Ogrizović. Pozitivnom i afirmativnom pričom razoružala je stručnu komisiju Nagradnog natječaja za osnovne škole “Hrvatska kakvu želimo 2030.”, te zasluženo osvojila prvo mjesto u zemlji. Na natječaju su se predstavile 222 osnovne škole iz cijele zemlje koje su prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije koji su kroz spomenute izričaje predstavili svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske.
Za ostvareni rezultat Elizabeta je, osim primljenih priznanja, nagrađena i tablet računalom. Kao što je ravnatelj Ranogajec i napomenuo, jedini nedostatak ovog natječaja jest činjenica da je rad mentorica ostao nenagrađen, iako je uspjeh učenica njihova najveća nagrada. Gradonačelnik Dalibor Domitrović stoga je posebnu zahvalu uputio upravo mentoricama, pohvalivši njihov predan rad i trud.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja sa velikim zanimanjem slušali su priču o uspjehu učenica i mentorica iz Prve osnovne škole, dok ih je ravnatelj Zvonko Ranogajec upoznao i s ostalim izuzetnim uspjesima koje je Prva osnovna škola ostvarila u minulom razdoblju.

Pred kraj službenog dijela druženja gradonačelnik Dalibor Domitrović je nagrađenim učenicama uručio priznanja Grada Ogulina za postignute uspjehe, ali i slatke pakete kojima je nagradio i njihove mentorice.