Aktualno OG sada Ogulin

Prva predsjednica Muzejskog vijeća – Ljiljana Gračanin

Početkom ove godine Zavičajni muzej Ogulin izdvojen je iz Pučkog otvorenog učilišta. Tako je grad dobio najmlađu ustanovu, koja od 1. travnja djeluje samostalno.
Privremena ravnateljica Zavičajnog muzeja je  Ana Krznarić, a muzej od sada ima i Muzejsko vijeće. Naime, održana je  konstituirajuća sjednica, na kojoj se raspravljalo  o sedam točaka.

Bila je ovo prigoda za predstavljanje članova prvog Muzejskog vijeća, a izvršen je izbor njegova predsjednika i zamjenika. Odlukom većine dužnost predsjednice Muzejskog vijeća naredne četiri godine obnašat će Ljiljana Gračanin, dok je za njezinog zamjenika izabran Zdravko Puškarić. Ostali članovi su Denis Franušić, Rajko Sušanj i Tina Trivanović.

U nastavku sjednice novoizabrani članovi Muzejskog vijeća potvrdili su prvi Statut Zavičajnog muzeja, te većinom glasova usvojili prijedloge Poslovnika o radu muzejskog i stručnog vijeća muzeja. U naredne četiri godine peteročlano Muzejsko vijeće sudjelovat će u donošenju programu rada i razvoja muzeja, čiji prijedlog daje ravnatelj, kao i o usvajanju financijskog plana, te izvješća o izvršenju programa rada i razvoja Muzeja.