Aktualno Županija

Perković demantira župana: Tvrdi da besplatno nisu, niti će prenositi sjednice – cijena je tržišna i manja od konkurencije

foto karlovacki.hr

– Župan razmišlja o odgovornosti trošenja javnog novca, tako je i na meni da razmišljam o interesima tvrtke, rekao nam je direktor Hrvatskog radio Karlovca Matija Perković, a nakon što je župan Damir Jelić s govornice Županijske skupštine rekao da prijenosa na radiju jučer nije bilo jer su – preskupi.

No Perković tvrdi da je župan naveo krivu cijenu, te da je HRK u tome jeftiniji od druga dva lokalna radija.

Puno jeftiniji od konkurencije?

– Prava cijena sata emitiranja uživo je 2.500 kuna + PDV, odnosno i to je cijena 20 posto niža cijene jednog drugog lokalnog medija, a čak 60 posto jeftinija od drugog konkurentskog privatnog medija, rekao je Perković. Kako nam je rekao kad smo ga zatražili za komentar ove situacije, njihova cijena je tržišno formirana i više je nego korektna, te kakva je prema Karlovačkoj županiji, ista je i prema svim ostalim klijentima, navedena u cjeniku.

– Niti jednom komercijalnom mediju, kaže Perković, nije baš u interesu prenositi sedam sati sjednice Županijske skupštine, no i ono što se prenosi mora imati svoju cijenu jer je prijenos skup, dva tehničara moraju biti u vijećnici, a tada i nema drugih komercijalnih sadržaja. Dodaje da se o ukupnoj svoti koju Županija daje za prijenose nije 300 tisuća kuna godišnje, već maksimalno sto tisuća.

Nadalje, Perković demantira Jelića i time da zadnja sjednica Županijske skupštine nije prenošena besplatno već nam tvrdi da je 28. veljače Karlovačkoj županiji fakturirano 7,5 tisuća kuna s PDV-om, što je i plaćeno. Tada su, kaže Perković, cijena bila niža (1.500 kn prijenosa po satu), a sve u duhu dobre dugogodišnje suradnje i što još uvijek traju pregovori da se tradicija prenošenja sjednica nastavi, ali naravno, ne besplatno.

– Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti a to žele i slušatelji. Samo danas smo dobili desetke telefonskih poziva slušatelja koji pitaju što je s prijenosom, pa čak i od nekih novinara, rekao nam je Perković.

Županija želi prodati svoj udio

Podsjetimo, Karlovačka županija je i suvlasnik Hrvatskog radio Karlovca s devet posto udjela, no nedavno je svoj udio naumio prodati, međutim, još uvijek traje procjena. (KAportal)