Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska masnica nastavlja oduševljavati

Direktorica Turističke zajednice grada Ogulina Sonja Drašković, sa svojim je suradnicima, sudjelovala na kongresu “Hrvatski pekar” u Varaždinu. Tamo je, u sklopu kongresa, predstavljena i Ogulinska masnica.
Hrvatski pekar je kongres koji se održava već 18 godina, a ove godine je održan pod visokim pokroviteljstvom Varaždinske županije i Prehrambeno biotehnološkog fakulteta iz Zagreba. Po završetku kogresa su sudionicima ocjenjivanja kvalitete hrvatskih pekarskih proizvoda HPK – Hrvatska pekarska kvaliteta dodijeljene medalje i diplome za proizvode iznimne pekarske kvalitete, a predstavljeno je  nekoliko izvornih, hrvatskih pekarsko-slastičarskih proizvoda.
Uz predstavljanje brojnih noviteta i trendova u pekarskoj struci, svakako je značajan dio kongresa posvećen i predstavljanju izvornih pekarskih proizvoda, rekla nam je Sonja Drašković. Tako su brojnoj publici predstavljeni pazinski cukerančići, podravski kukuruzni kruhovi, istarski izvorni kruhov, ogulinska masnica i vidovečki gibanik. Poseban dio kongresa je zauzeo i dio u kojem su se svi predstavljeni prozvodi mogli i degustirati, a naša, ogulinska masnica ponovno je izazvala opće oduševljenje i vrlo brzo je razgrabljena.

Ogulinsku masnicu koju su pripremili djelatnici  Hotela Frankopan  prezentirale su Sonja Drašković i Aleksandra Kolić Puškarić iz Turističke zajednice grada Ogulina, a kao potpora bio im je i Željko Blagović iz Turističke zajednice Karlovačke županije.