U ozaljskom Zvončiću bit će mjesta za sve mališane

Za proširenje Vrtića iz Programa ruralnog razvoja Grad dobio 6,6 milijuna kuna

Dječji vrtić Zvončić u Ozlju za najviše dvije godine bit će dograđen, s 50 novih mjesta za najmlađe, što će ukinuti i listu čekanja na upis, a u njemu će biti otvoreno 12 novih radnih mjesta.

Investicija vrijedna 9,3 milijuna kuna bit će ostvarena ponajviše zahvaljujući potpori od 6,6 milijuna kuna, koliko je Gradu odobreno iz Programa ruralnog razvoja.

– Očekivani rezultati projekta su: dograđen i opremljen DV Zvončić površine 981,40 m2 (postojeći je 946,00 m2 od 2003.), stvoreno 12 novih radnih mjesta (8 odgojitelja, 2 spremačice, 1 domar, 1 pomoćna kuharica) i povećano radno vrijeme pedagoga, ukidanje liste reda prvenstva, usklađeno obavljanje djelatnosti dječjeg vrtića sa pedagoškim standardom i privlačenje novih stanovnika i poboljšani uvjeti za život i rad na podrucju grada Ozlja, navela je pročelnica Lidija Bošnjak.

što Grad s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpiše ugovor o financiranju, u roku od 8 mjeseci mora provesi postupak javne nabave, odnosno, sklopiti ugovor s odabranim izvođačem radova, a cijeli projekt završiti u 24 mjeseca.

Proširenje vrtića donijet će poštivanje svih pedagoških standarda, te povećanje broja mališana – sada ih je 155 u 7 odgojnih skupina. Mjesta će biti dovoljno i za sve one koji čekaju svoje mjesto u vrtiću, a trenutno ih je 11, od kojih 8 jasličke dobi.
– Novi prostor je planiran upravo za djecu jasličke dobi: 4 odgojne skupine i 50 upisnih mjesta. Ovaj “stari” prostor bi se oslobodio za djecu vrtićke dobi i tada bi broj upisane djece bio u skladu sa državnim pedagoškim standardom, napomenula je Bošnjak. (kaportal.hr)

Facebook Comments