Aktualno OG sada Ogulin

Darinka Stojić i u 93. godini pamti mnoge stihove…

Jedna od najstarijih učiteljica sadašnje  Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, umirovljena je nastavnica Darinka Stojić. Odgojila je generacije i generacije učenika, a ostala zapamćena po dobroti, smirenosti, iskrenosti i sposobnosti da svoje znanje prenesi djeci.

U mirovinu je otišla sad već davne 1980. godine. Sada je u 93-ćoj godini života, a dane provodi smještena u jednoj ustanovi, gdje je, kaže, vrlo zadovoljna.

Prigodom Dana škole Ivane Brlić Mažuranić, u posjet su joj otišli  ravnateljica Anđelka Salopek i njena bivša suradnica Lidija Stipetić, te novinar Radio Ogulina Dubravko Dragičević. Bila je to prigoda da se naša draga učiteljica prisjeti tekstova koje je pisala, a uglazbila ih Lidija Stipetić, pa je tako nastala i školska himna “Hvala ti, hvala, Ivano” davne 1974. godine.

Darinka Stojić prisjetila se tih stihova, ali i mnogih  drugih. Neke je, doduše, zaboravila, što i nije čudno, ali puno toga pamti njena sijeda glava…

Sa suzama se prisjetila nekih davnih dana, a kako je prošao ovaj susret možete poslušati u programu Radio Ogulina u utorak u 9 sati, u emisiji “Dobri ljudi”.