Aktualno Županija

Veleučilište dobilo zeleno svjetlo za Atrij znanja

– Projekt težak 40 milijuna kuna privremeno “seli” studente u Gimnaziju

– Dobili smo pismo Ministarstva znanosti i obrazovanja kojim nas obavještavaju da smo skoro 100 posto sigurni da će se naš projekt Atrij znanja realizirati. To je ključni projekt Veleučilišta, radi se o natkrivanju ovog našeg atrija. Slijedeće akademske godine, ako sve bude po planu i programu, nastava na Veleučilištu će se odvijati negdje drugdje, ne znamo gdje. Vjerojatno ćemo biti u Gimnaziji u poslijepodnevnim satima, ali to su samo naznake. Projekt je vrijedan oko 40 milijuna kuna, on će nam infrastrukturalno zacementirati položaj Veleučilišta, najavio je dekan Branko Wasserbauer, potvrdivši da godinama priželjkivan projekt kreće u realizaciju.

Njime je predviđeno ulaganje u razvoj kapaciteta znanstveno-istraživačke infrastrukture i to kroz uređenje postojeće pivovare, laboratorija za razvoj i istraživanje proizvoda, potkrovlja s knjižnicom i praktikumima, te natkrivanje atrija staklenom kupolom i uređenje njegove unutrašnjosti u zgradi na Strossmayerovom trgu.

Na onom obližnjem, Trgu bana Jelačića, Veleučilište će također imati svoje prostore – u dijelu Oružane koju Županija namjerava pretvoriti u Centar izvrsnosti.

– U potkrovlju bismo trebali dobiti nekih tisuću kvadrata i to ćemo urediti prema potrebama nastave i znanstvenog i stručnog usavršavanja nastavnika i studenata, kazao je Wasserbauer. (kaportal.hr)