Aktualno Županija

Kritizirao Jelića pa dobio otkaz u županijskoj Razvojnoj agenciji – Mile Sokolić: Ovdje je još uvijek problem verbalni delikt

Djelatnik Razvojne agencije Karla Mile Sokolić po svemu sudeći to uskoro neće biti, a nakon što mu je danas priopćeno da je tehnološki višak i da mu se sprema otkaz.

Mile Sokolić se, podsjetimo, prije par mjeseci požalio da ga je direktor Karle Viktor Šegrt izignorirao kod posjeta župana Damira Jelića, pa je u više navrata kritizirao HDZ-ovu županijsku i gradsku vlast pisajući za portal Aktiviraj Karlovac ali i direktno sudjelovanjem na prosvjedu inicijative Za radnički Karlovac, gdje je čak traktorom došao na mjesto prosvjeda pred nekadašnje Kino Edison.

Već duže vrijeme “na ledu”

– Jutros je obavljen razgovor s djelatnicima Karle sukladno Pravilniku o radu, te su djelatnici obaviješteni o promjenama u organizacijskom poslovanju i sistematizaciji radnih mjesta u skladu sa zakonskim odredbama i proceduri, rekao nam je službeno direktor Karle Viktor Šegrt.

No Sokolić smatra da je ovo samo kulisa za njegovo “pedaliranje” jer još od 2015. godine ukazuje na probleme u organizaciji Razvojne agencije o čemu je obaviještavao i prethodnog i ovog župana.

Tužbe za mobbing

– Šegrt je samo odradio ono za što su zadužili. Imao sam problema kad sam reagirao na otpuštanje novinara iz Karlovačkog tjednika, rekli mi da ne mogu davati izjave ni kao član udruge, jer kad radim u javnoj firmi moram šutit kao zaliven. Kad sam sudjelovao na izborima isto su mi govorili, to je jedna dimenzija, a druga organizacijska. Nisam štedio ni sebe i ukazivao sam na probleme. Smetao sam previše i sad mi je ovo očekivano. Ne razmišljam o sebi kao problemu nego da živimo u nesretnom vremenu i nesretnom društvu. Ovdje je još uvijek problem verbalni delikt, politička i stranačka lojalnost, dodaje Sokolić.

Kako nam kaže, dvije su kolegice direktora Šegrta tužile za mobbing da ih je tražio da potpišu izjavu da to neće učiniti.

Šegrt i sam teroriziran?

– On je jadan čovjek kojeg su stisnuli i mora obavljati to što radi i to tako ispadne, malo agresivno, ali to je izraz nemoći, a ne snage. Ne doživljavam ga kao nekoga tko terorizira već tko je i sam isteroriziran. Oni gore se zabavljaju dok se mi konfrontiramo, mislim na Jelića, priča Sokolić. Zaključio je da možda i sam spada u ropotarnicu i to zbog “njegovog talenta za stvaranje neprilika”. Pokazao ga je, kaže, i onaj dan na traktoru.(KAportal)