Aktualno Županija

Radio Karlovac i uredi Državne uprave iz Vranyczanyjeve moraju iseliti do 1. srpnja – sve službe Županije bit će “pod jednim krovom”

Umjesto na pet lokacija, na koliko su sada razasuti, svi županijski odjeli trebali bi, bude li sve po planu, do kraja godine biti pod istim krovom. Točnije, dvama – u Vranyczanyjevoj 2 i 4.

Za to će, po riječima župana Damira Jelića na nedavnoj sjednici Županijske skupštine, “nešto trebati izgraditi, nekoga trebati iseliti” i tako dobiti dodatnih 900 kvadrata, u prizemlju i na tavanu A. Vranyczanya 2 po 300, te još 300 u susjednoj zgradi.

Tavan valja urediti, a iz ostalih prostorija iseliti sadašnje korisnike. Oni to trebaju učiniti za nešto manje od tri mjeseca.

– Županijske prostore koji se nalaze na lokacijama Ambroza Vranyczanya 2 i 4 trenutno, osim Karlovačke županije, koriste još i Karlovački 1 ( Ambroza Vranyczanya 2 – prizemlje), Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji, Sanitarna inspekcija i Prosvjetna inspekcija (Ambroza Vranyczanya 4). Korisnici su pismenim putem obaviješteni o namjeri da svi županijski odjeli budu na ove dvije lokacije koje su u vlasništvu Karlovačke županije s rokom njihovog iseljenja do 1. srpnja 2018. godine, kazali su nam u Županiji.

Županijski odjeli trenutno su na 5 karlovačkih adresa: Haulikova 14, Križanićeva 11, Ambroza Vranyczanya 6, Ambroza Vranyczanya 4, Ambroza Vranyczanya 2. Pri tom za korištenje prostorija u Haulikovoj i Vranyczanyjevoj 6 Županija godišnje plaća 126.218 kuna. Istovremeno ne dobiva ništa od “podstanara” jer joj korisnici županijskog prostora ne plaćaju najam pa želja da sve svoje odjele smjesti u svoje prostorije ima i ekonomsku opravdanost. Trebalo bi to biti do kraja godine jer trenutno je u izradi projektna dokumentacija za uređenje tavanskog prostora u Vranyczanyjevoj 2, kao i ostalih prostora koje Karlovačka županija ne koristi u ove dvije zgrade, a u koje će preseliti njeni upravni odjeli.

– Točan datum preseljenja ovisi o poštivanju iseljenja dosadašnjih korisnika, te uređenju i opremanju navedenih prostora prema potrebama naših upravnih odjela, koje bi se trebalo izvršiti cca mjesec do dva po iseljenju dosadašnjih korisnika. Također, preseljenje u tavanski prostor izvršilo bi se po ishođenju građevinske dozvole za potrebne radove i same prenamjene i uređenja tog prostora, naveli su iz Županije.

U proračunu je za uređenje i kupnju prostora za potrebe Županije osigrano 2,6 milijuna kuna.(KAportal)