Aktualno OG sada Ogulin

„Reci NE plastici“ u Karlovcu, nema “Zelene čistke” u Ogulinu

U nedjelju 22.travnja, od 10 do 13 sati, na trgu Javne ustanove AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, održat će se obilježavanje Dana planeta Zemlje  sa temom: „Reci NE plastici“. Zagađenje plastikom truje naš planet – mora, rijeke, zemlju, životinje i nas ljude. Dan planeta Zemlje 2018. posvećen je osvješćivanju javnosti o potrebi temeljite promjene ljudskog ponašanja i stava o plastici.

“Educirajte i osvijestite sebe i svoje najdraže o tome koliko je važno smanjiti količinu plastike koju koristimo i odbacujemo kao otpad. Potrebno je smanjiti korištenje plastike u svakodnevnom životu, a korištenu plastiku reciklirati”-poručuju organizatori. Program počinje u 10 sati, kad će se održati  Ekološke radionice: natjecanje u recikliranju, izrada hranilica za ptice i animacija za djecu, a u  12 sati  Borna Šercar održat će  radionicu sviranja na bocama.

Uoči Dana planete zemlje i u Ogulinu su se do sada održavale akcije “Zelena čistka“. U njoj su sudjelovale razne ustanove, udruge, pojedinci i mjesni odbori. Lani su djelatnici SKG-a osigurali kontejnere i vreće za smeće, lovci su za sve sudionike, kojih je bilo više 80, pripremili lovački gulaš, a pomagali su i predstavnici Hrvatskih šuma, učenici i djelatnici škola…

Ove godine “Zelena čistka”, bar prema našim informacijama, neće se održati. Tko je zakazao, ne znamo. (foto: Zelena čistka 2017.)