Aktualno OG sada Ogulin

Noć u knjizi

Iako pod nazivom “NOĆ U KNJIZI” manifestacija je u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice potrajala jučer cijeli dan, a završila u večernjim satima.

Već od jutra mogla se posuditi knjiga u čitaonici Knjižnice koja u naslovu sadrži riječ „noć“ – za djecu i odrasle,a potom je održana  lreativna radionica za učenike srednjih škola “Knjiški privjesak”. Izrađivale su se  minijaturne knjige od papira unutar kojih se moglo  zapisati tko je što poželio, a služit će kao privjesak.

 

Izvorna govornica Danna Berry  upriličila je  interaktivnu pričaonicu – dvije duhovite priče na engleskom jeziku, a održana je i projekcija filma „Koko i duhovi“ u maloj dvorani Knjižnice, te

 

Lutkarska predstava prema slikovnicama “Popo i šumska priča” i “Popo i vrt dobrote ” autora Borisa Kralja. Scenario je napisala Tigrena Csik, a  glumili Rafaela Brlet, Mia Berry, Lana Šlat i Marija Domitrović.

Prava je poslastica za  ozbiljniju poplaciju upriličena u večernjim satiima, kad je održana glazbeno poetska večer.

Poeziju su čitale  Martina Zorić, Zvijezdana Jurjević, Ratka Višnjić, Inka Salopek i Danijela Tomić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su  članovi Vokalnog ansambla KUD-a Klek Ogulin, te učitelj gitare Domagoj Vuković.

Bila je to zdrava i slatka noć knjige, jer su za ovu prigodu izrađeni  i degustirani  zdravih napitci.

Organizatori manifestacije svakako zaslužuju pohvalu, a dokaz da je posjetiteljima bilo lijepo govori i to da se, dok se čitala poezija, u  prostoru Knjižnice ni muha nije mogla čuti. Zadovoljni osmijesi na licima također su pokazali zadovoljstvo publike.