Aktualno OG sada Ogulin

Semmelrock napreduje i sve više zapošljava

Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa suradnicima, posjetio je tvrtku Semmelrock, koja djeluje u ogulinskoj Poduzetničkoj zoni.
Župan i suradnici su tom prigodom obišli proizvodne pogone tvrtke i razgovarali sa poslovodstvom, a prije toga dali su izjave za novinare.
U uvodnoj riječi direktor Semmelrocka Branimir Čaić upoznao je sve nazočne  sa planovima i proizvodnjom tvrtke, u kojoj je sada zaposleno 70 djelatnika, što je duplo više nego kad su počeli raditi. Specijalizirani su za proizvodnju betonskih opločnika i uređenje okoliša, a pokrivaju  cijelo tržište Hrvatske, te četiri zemlje u okruženju. S razvojem turizma i povećanim projektima EU, primjećuje se i porast investicija i u tom smjeru od 2015. imaju kontinuiran rast i razvoj. To zahtjeva i dodatno povećanje zapošljavanja.

Župan Jelić ovom je prigodom rekao kako je zadovoljan što tvrtka ima rast i ona, kazao je,  krasi privredne subjekte naše županije. Ovo stoga nije samo protokoloran posjet, već se planira i suradnja sa Karlovcem i  županijskim strukturama, pa su u posjetu bili i dogradonačelnica Karlovca i županijski pročelnici Marina Jarnjević i Željko Fanjak.

Na naš upit tko je inicirao posjet i zašto nema predstavnika ogulinske gradske vlasti, kao ni direktora Poduzetničke zone Ogulin Mladena Stipetića, doznali smo da je poziv upućen iz tvrtke i da je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović u Zagrebu, ali nismo doznali zbog čega nije pozvan direktor Poduzetničke zone.

“Inicijativa o posjetu došla je iz tvrtke Semmelrock, pred ne znam koje vrijeme i meni je neugodno što je ta inicijativa došla i kad smo utvrdili termin, jer se kasnije  ispostavilo da sam ja danas trebao biti u Vojniću, ali nije problem, a u buduće ćemo nastojati da svi budemo ekipirani u potpunosti”-odgovorio je župan Jelić.

Direktor Branimir Čaić zaključio je kako tvrtka ove godine slavi 60 godina postojanja, a 15 godina su prisutni na hrvatskom  tržištu.

“Žao mi je što nema gradonačelnika, ali moram reći da je suradnja od lokalne zajednice do županije bila od početka odlična. Najbolje se to vidi iz primjera da smo u jako kratkom roku od grada dobili sve potrebne dozvole  na vrijeme  da možemo krenuti  u planiranu investiciju”- rekao je Branimir Čaić.