Aktualno OG sada Ogulin

Peglom i voštanim bojama do prekrasnih slika!

Marina Marković samozatajna je žena, majka i supruga, koja je zadovoljstvo slikanja otkrila tek nedavno!

Sve je počelo početkom ove godine, kada je izrađivala, odnosno izvezivala  iglom i koncem prava mala umjetnička djela tehnikom poznatom kao pick point, dijelila ih svojim rođacima i prijateljima, umjesto uobičajene kave i butelje vina. Malo je reći da su svi bili oduševljeni. Njoj je taj hobi u kojem se je mahom koristila iglom, koncem i papirom donosio smirenje i zadovoljstvo. U prvim danima siječnja ove godine znala je do dugo u noć “pikati” i izrađivati svoje slike. Sin Dario na internetu joj je pronalazio slike- predloške koje je koristila kao sheme. Onda, je surfajući internetom i sama tražeći sheme za svoje pick point slike, otkrila novu tehniku slikanja  koja se zove enkaustika i koja joj se odmah svidjela. Riječ je, zapravo, o slikanju peglom! Imala je problema dok nije pronašla stariju peglu ravne površine, jer danas su uglavnom sve na paru. No, uspjela je i nabaviti odgovarajuće pegle i uvježbati ruku, a  za čitatelje OGportala Marina Marković je ispričala i to kako je došla na ideju da se posveti ovoj umjetnosti:

Stekla je, dakle,  tri nove prijateljice, pegle, koje imaju i svoja imena:Marijana, Jadranka i Maja, te pomoću njih izrađuje  prekrasna djela koja će, vjerujemo, i vas ostaviti bez teksta.

Prodajom se ne bavi, radi iz gušta, ali bi se željela učlaniti u neku likovnu udrugu. Možda uskoro i samostalno održi izložbu i na jednom mjestu pokaže  što sve pegla i njena ruka mogu učiniti!

A kako nastaje jedna takva slika, koju je izradila za OGportal, pogledajte u sljedećem prilogu:

 

Da pegla ne mora biti simbol ženske potčinjenosti, već sredstvo za stvaranje umjetnosti, Marina Marković je, vjerujemo, to dokazala na najbolji način! Obitelj joj je u svemu velika podrška.

Marinine radove možete pogledati na InstagramuFabebooku