Aktualno Županija

Karlovačka županija sutra slavi svoj dan, župan svečanu sjednicu Županijske skupštine premjestio u Pastoralni centar na Dubovcu?!

Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu

Karlovačka županija sutra će, u petak, 27. travnja, svečano obilježiti Dan županije no kao dosad svečana sjednica neće biti održana u Gradskom kazalištu Zorin dom već u jednom vjerskom objektu – Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta sv. Josipa na Dubovcu.

Podsjetimo, nedavno je Županijska skupština po prijedlogu župana Damira Jelića izglasala, čak i jednoglasno, da se Dan Karlovačke županije obilježava 1. svibnja kao blagdan sv. Josipa Radnika, te je ovaj svetac, nebeski zaštitnik Hrvatske izabran i za zaštitnika Karlovačke županije.

Župan je išao korak dalje, pa sjednicu Županijske skupštine u dogovoru s rektorom Nacionalnog svetišta mons. Antunom Senteom smjestio u Pastoralni centar. Tamo je, podsjetimo, prije više godina bio održan čak i stranački skup HDZ-a, a Jelić je u njemu promovirao svoju knjigu vjerskog karaktera. Poznato je da je župan vrlo povezan s crkvenom zajednicom, no odluka da se u vjerskom objektu održi svečana sjednica Županijske skupštine ipak je začudila mnoge, pa čak i HDZ-ovce.

Po protokolu će, javljaju iz Karlovačke županije, u 9 sati pred križem ispred crkve sv. Josipa biti položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na sve preminule za domovinu Hrvatsku. Odmah po polaganju vijenca započinje Sveta misa, a u 10 sati je na programu Svečana sjednica Županijske skupštine. Na svečanoj sjednici će biti dodijeljena javna priznanja Karlovačke županije, koja će svečano uručiti župan Damir Jelić i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić.(KAportal)