Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinci u rezidenciji ambasadora Velike Britanije na promociji tvrtki Tensar i Monterra

Na poziv ambasadora Velike Britanije Andrewa Dalgleishia gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja, u rezidenciji Britanskog veleposlanstva prisustvovali su promotivnim prezentacijama tvrtki Tensar i Monterra. Uz gradonačelnika i njegova zamjenika na prijamu je sudjelovalo više uzvanika iz gospodarskog, političkog, javnog i akademskog svijeta, s područja cijele Republike Hrvatske.

Tensar International je međunarodna tvrtka, lider u tehnologiji namijenjenoj ojačanju zemljišta i mehaničkoj stabilizaciji tla. Ova tvrtka nudi tehnološka rješenja za poboljšanje tla i smanjenje troškova prilikom izgradnje cesta, pruga ili drugih prometnih površina. Također nude proizvode namijenjene poboljšanju temeljnog tla, zaštiti pokosa, izradu nasipa (primjerice za izradu nasipa za retencije) i druge slične namjene.

Monterra d.o.o. je uspješna hrvatska tvrtka sa sjedištem u Rijeci, koja se također uspješno širi na susjedne zemlje regije kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Makedonija. Više godina surađuju s tvrtkom Tensar i implementirali su njihova tehnološka rješenja na velikom broju projekata u spomenutim zemljama. Ova tvrtka bavi se kompleksnim projektima, vrlo zahtjevnim radovima, na velikim visinama i na nepristupačnim terenima, radi čega zapošljavaju visokokvalificirane radnike osposobljene za rad na velikim visinama, a često pri izvedbi radova koriste i helikoptere.

Tvrtka Monterra d.o.o. ulaže u proizvodni pogon u Poduzetničkoj zoni Ogulin. Investicija je pri kraju i prva proizvodnja očekuje se već ove godine. U pogonu će se proizvoditi čelična pocinčana mreža za zaštitu pokosa, betonski utezi koji se koriste na mrežama za zaštitu pokosa, ankeri i druga oprema za zaštitu pokosa.