Aktualno Županija

REAGIRANJE: U Uredu župana ne vide ništa sporno da se Dan županije proslavi u Svetištu sv. Josipa, dapače, kažu da je ta odluka logična! K

Na naš tekst o održavanju svečane sjednice Županijske skupštine u Nacionalnom svetištu sv. Josipa reagirali su iz Ureda župana. U tekstu smo, podsjetimo, napisali da je županova odluka da se sjednica predstavničkog tijela regionalne samouprave održi u crkvenom objektu začudila mnoge, no predstavnicima vlasti je to – logično.

Reagiranje prenosimo u cijelosti…

Vijećnici Županijske skupštine jednoglasnom su odlukom odlučili da se 1. svibnja obilježava Dan Karlovačke županije, kada je blagdan  Sv. Josipa Radnika. Obzirom da je sv. Josip zaštitnik domovine, Grada Karlovca, a sada i Županije logična je odluka da se obilježavanje Dana županije održi u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Kako je pristupačnost cijelom prostoru Nacionalnog svetišta zbog velikog parkirališta dobra, a u programu je prema ustaljenom običaju i Sveta misa te dvorana Pastoralnog centra kapacitetom i mogućnostima zadovoljava uvjete za održavanje svečane sjednice odlučeno je da se cjelokupni svečani program održi u ovom prostoru.

Reagiranje je potpisao voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću, Bernardo Pahor.(Ka.portal)