Aktualno Županija

Muškarac pucao prema terasi punoj ljudi, ali neće u zatvor – nagodio se s državnim odvjetnikom

Muškarac u dobi od 30 godina proglašen je krivim na Općinskom sudu u Karlovcu zbog kaznenog djela općeopasne radnje. Utvrđeno je da je on 10. rujna prošle godine s parkirališta iz automobila zagrebačkih registracijskih oznaka ispucao dva metka prema terasi ugostiteljskog objekta u Ogulinu, na kojoj je bilo ljudi. Teže posljedice, navodi sud, izbjegnute su samo stjecajem okolnosti. Osuđen je uvjetno na godinu dana zatvora, no kaznu će služiti samo ako u naredne tri godine počini novo kazneno djelo.

Zanimljivo je da se nije radilo o klasičnom suđenju u ovom predmetu već se radilo o nagodbi okrivljenika s Tužiteljstvom na sjednici Optužnog vijeća Općinskog suda.

– Optužno vijeće je utvrdilo da su stranke suglasne u odnosu na sadržaj zahtjeva za sporazum stranaka kao što je utvrdilo da su svi segmenti sporazuma u odnosu na opis kaznenog djela, pravnu kvalifikaciju, priznanje krivnje optuženika, sporazum o kazni i troškovima sukladni zakonu. Ujedno je sporazumljena kazna odmjerena unutar zakonskih okvira kazne za predmetno kazneno djelo – obrazložio je Općinski sud.

Tijekom kriminalističkog istraživanja nakon izvršenja kaznenog djela pronađeno je kod osumnjičenika i oduzeto mu 62 komada raznog streljiva, te pištolj i puška. Motivi za počinjenje kaznenog djela nisu poznati.(kaportal.hr)