Aktualno Županija

Turci donirali 600 tisuća kuna za obnovu igrališta u Smičiklasovoj – stižu nove klupe, antistres podloga, staze, sprave…

Igralište u Smičiklasovoj ulici, staro više od 50 godina, do rujna će imati devet novih sprava, tri šljunčane staze, 12 klupa, 8 koševa za smeće, sedam stabala – novih, stara ostaju – i 90 metara živice, a s antistres podlogom u potpunosti zadovoljiti sve uvjete sigurnosti i kvalitete za igru djece. Sve to zahvaljujući Turskoj razvojnoj agenciji TIKA, koja je u dvije godine od otvaranja ureda u Hrvatskoj već realizirala 28 različitih projekata u našoj zemlji, a za karlovačko igralište izdvojila više od 600.000 kuna.

– Očekujemo da će se u devetom mjesecu djeca već mogla na njemu igrati i zabavljati. Mislim da će ovaj prostor zaista na neki način postati trg stanovnicima Rakovca. Zahvaljujem TIKA-i, uvjeren sam da je ovo početak plodonosne suradnje ne samo na ovakvim projektima, nego i u gospodarstvu i nekim drugim sektorima i da će se Karlovac pokazati kao poželjan partner Turske razvojne agencije, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Da vjeruje kako je ovo tek početak lijepe suradnje, kazao je i koordinator TIKA-e za Hrvatsku Haşim Koç, te potvrdio da će igralište biti uređeno do rujna jer već prikupljaju ponude za izvođenje radova na igralištu.

– Ovaj će projekt dati lijepo lice ovom dijelu grada, ali imati i višestruku korist za sve stanovnike, ne samo za djecu. Moto naše agencije je “Sve za osmijeh” i drago mi je da ćemo osmijehe moći vidjeti i na licima djece i njihovih roditelja, zaključio je Koç. (kaportal.hr)