Aktualno OG sada Ogulin

Vozilo za DVD Jasenak

Mjesec svibanj mjesec je zaštite od požara, a vatrogasci 4. svibnja slave blagdan svetog Florijana, svog zaštitnika. Tim povodom u dvorištu JVP Ogulin upriličena je svečana primopredaja vatrogasnog vozila, namijenjenog DVD-u Jasenak. Predsjednik Područne vatrogasne zajednice Ogulin, Franjo Kolić, istako je da se već nekoliko godina radilo na doradi tog vozila, kako bi ovo vatrogasno društvo  što učinkovitije obavljalo svoje svakodnevne zadaće.

Prije svečane predaje ključeva, gradonačelnik Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo završetkom radova na vozilu, te pohvalio suradnju mnogih institucija koje su na dobrobit DVD-a, osigurala financijska sredstva. Dodao je i da će osim za gašenje požara, vozilo doprinijeti i u boljoj i bržoj dostavi pitke vode stanovnicima koji nisu spojeni na vodovodnu mrežu

Primivši ključeve, predsjednik DVD-a Jasenak Nenad Vukadinović zahvalio je Gradu Ogulinu koji je svojim proračunima osigurao najviše financijskih sredstava, ali i Karlovačkoj županiji koja je uložila 50 tisuća kuna, te PVZ Ogulin.

Zapovjednik JVP Ogulin Ivan Luketić s tehničke je strane objasnio koliko će novo vozilo DVD-a Jasenak, pomoći i olakšati rad JVP Ogulin, a po njegovim  riječima, bez obzira što je vozilo obogatilo vozni park DVD-a Jasenak, ono je od iznimne koristi i JVP Ogulin, jer kako ističe Zapovjednik, donaciju nikada ne smijemo gledati pojedinačno.

Nakon svečane primopredaje, vatrogasci su položili vijenac i upalili svijeće na Trgu hrvatskih rodoljuba u znak sjećanja na sve poginule i stradale vatrogasce.

Prigodom blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Dana vatrogastva Hrvatske,  ovaj vikend  događat će se brojne manifestacije u vatrogasnim društvima i zajednicama, a po prvi put proslava sv. Florijana održati će se u vatrogasnom domu DVD-a Oštarije. Početak je predviđen u 18 sati.