Aktualno OG sada Ogulin

Vukovar ugostio i Ogulince

Jučer u jutro Ogulinci su krenuli put Vukovara kako bi predstavili naš grad na 1. Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”!. Riječ je o manifestaciji koja se održava po prvi put, a naš grad tijekom prvog dana predstavljala je Frankopanska garda, čiji su članovi sudjelovali  u predstavljanju  povijesnih postrojbi na glavnoj pozornici, uz sinjske alkare i karlovačku gardu.

Predvečer su , zajedno s karlovačkom povijesnom postrojbom, sudjelovali na svečanom otvorenju ove trodnevne manifestacije, koje je izravno prenosio 2. program HRT-a.

Kadrovi snimljeni tijekom svečanosti otvorenja naći će se i u jednoj od narednih emisija iz HRT-ove produkcije “Lijepom našom”, čije snimanje je započelo nakon ceremonije službenog otvorenja. U spomenutoj emisiji bit će navedene sve manifestacije koje će se predstaviti u Vukovaru tijekom ova tri dana, a među njima je i Ogulinski festival bajke.

Danas, tijekom dana Ogulinski festival bajke brojnim posjetiteljima predstavit će Miroslav Turković. Nadamo se kako će ova prezentacija zainteresirati brojne posjetitelje iz svih dijelova zemlje da posjete i naš grad. U tome će svakako doprinijeti i direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković, koja u Vukovaru nastoji na najbolji mogući način  prezentirati grad iz kojeg dolazi, a zahvaljajući njoj OGportal objavljuje fotografije iz Vukovara. Hvala Sonja:)