Aktualno OG sada Ogulin

Crveni križ u novom prostoru

Od ovog tjedna sjedište Gradskog društva Crvenog križa Ogulin nalazi se na novoj adresi. Naime, kako doznajemo od ravnateljice Valentine Bartolović, temeljem prošlogodišnje Odluke Skupštine, sve radionice i aktivnosti ogulinskog CK-a od sada će se odvijati u zgradi Matice umirovljenika na adresi Proce 16. Osim toga, ističe da neke aktivnosti GDCK Ogulin već 4 godine za redom djeluju na spomenutoj adresi, pa će preseljenjem sjedišta moći puno više pružiti lokalnoj zajednici, odnosno svojim korisnicima.

Razlog donošenja ove odluke, između ostaloga, ponajviše je financijske prirode. Valentina Bartolović zahvalna je Gradu Ogulinu na ustupanju prostora u ulici A. Stepinca, ali i ističe da je CK do sada bio u prevelikom i preskupom prostoru za jednu neprofitnu organizaciju. Neke račune plaćali su na dva mjesta, grijanje je bilo preskupo, a u toplinsku izolaciju nisu smjeli ulagati obzirom da je riječ o zgradi koja se posebno tretira zbog svoje kulturne vrijednosti.

Pred nekoliko mjeseci, iz financijskih razloga, akcije darivanja krvi preseljene su iz Školske športske dvorane u Stepinčevu ulicu, u GDCK Ogulin. Posljednje darivanje održano je početkom travnja, a ono očekivano u svibnju, biti će preskočeno jer kako doznajemo od ravnateljice GDCK, Zavod za transfuzijsku medicinu trenutno ima dovoljne količine krvi, pa su zajednički donijeli ovu odluku.

Slijedeća akcija održati će se 1. lipnja na novoj adresi -Proce 16, o čemu će svi darivatelji biti obaviješteni i pismenim putem.