Aktualno OG sada Ogulin

Pronađena protutenkovska mina! Srećom, tragedija izbjegnuta!

Prilikom radova u Vojnovcu, konkretnije u Cerovniku, radnici  Cesta Karlovac pronašli su  protutenkovsku minu. Prema riječima načelnika općine Josipdol Zlatka Mihaljevića, vršeni su radovi proširenja puta, neposredno uz plinovod. Još prije nekoliko mjeseci izvršeno je čišćenje, a radovi  na zemljanim radovima i proširenju usjeka počeli su prošli tjedan. Prolazili su tuda bageri i kamioni, a jučer u popodnevnim satima pronađena je zaostala protutenkovska zaostala mina, kako ju pirotehničari nazivaju “trojka”.

“Radni stroj ju je oštetio i radnom košarom otrgnut je jedan od tri upaljača. Sva sreća da je sve završilo bez stradavanja i da je sve na vrijeme  uočeno. Susjedi su odmah o tome izvijestili policiju i mene, a ja sam s tim upoznao Hrvatski centar za razminiranje. Djelatnici policije su obilježili lokaciju i sada je sve u njihovoj nadležnosti”-rekao nam je načelnik općine  Zlatko Mihaljević.

Najbitnije je da se sad mora pregledati dio terena, puta i okoliša,  da se ne bi pronašlo još zaostalih eksplozivnih sredstava , jer je u blizini bilo veliko minsko polje. No, zanimljivo je da se u blizini obavljaju poljoprivredni proizvodi i da se radilo na plinovodu, te je doista prava sreća da je sve prošlo bez ljudskih žrtava.