Aktualno Sport

Nogometni rezultati

1.ŽNL – 22.kolo
OGULIN – CROATIA 78 3:0
VOJNIĆ 95 – JOSIPDOL 2:2
U nedjelju je odigrano 22.kolo 1.ŽNL, a nogometaši Ogulina su na Gradskom stadionu prema očekivanju pobijedili momčad Croatie 78 iz Žakanja sa 3:0. Strijelci su bili Dario Cetinjanin u 36.minuti, te Igor Cindrić u 50.minuti iz 11-erca i Patrik Poljak u 68. Pobjedom sa 2:1 u Draganiću nogometaši Ilovca, pet kola prije kraja sezone, osigurali su naslov prvaka Prve županijske lige, a posljednjeplasirani Vatrogasac je pobjedom nad Dugom Resom 1929 zadržao izglede za opstanak.
‘Kanarinci’ su u Draganiću slavili nad istoimenim domaćinom s 2:1 i dvadesetom ovosezonskom pobjedom napravili nedostižnih 20 bodova razlike nad drugoplasiranom Dugom Resom 1929, koja je danas identičnim rezultatom poražena u Gornjem Mekušju od posljednjeplasiranog Vatrogasca. Dugorešani su poveli, no ‘vatrogasci’ su preokrenuli i ovim se slavljem primakli pretposljednjem Draganiću na četiri boda i zadržali izglede za ostankom u ligi.
Korana i Zrinski Ozalj su na Turnju podijelili bodove odigravši neodlučeno 2:2, a istim rezultatom okončan je i dvoboj u Vojniću između Vojnića ’95 i Josipdola, iako je domaćin dvaput vodio.
Na tablici nakon 22.kola i dalje vodi Ilovac sa 61 bodom, druga je Duga Resa sa 41, Ogulin je treći sa 38 bodova, a Josipdol osmi sa 26 bodova.
U 23. kolu koje se igra u srijedu (17,30), Ogulin gostuje u Ozlju kod Zrinskog, a u Josipdolu igraju Josipdol i Draganić. U nedjelju se igra 24.kolo, u Ogulinu igraju Ogulin i Duga Resa, a Josipdol gostuje u Gornjem Mekušju kod Vatrogasca.

Kup NSKŽ –četvrtfinale

OGULIN – ILOVAC 6:4 (2:2)

U četvrtak je u Ogulinu odigrana posljednja utakmica četvrtfinala Kupa KŽ, u Ogulinu su igrali Ogulin i Ilovac. Karlovčani su opravdali epitet favorita i dobili prvo poluvrijeme sa 2:0, no u nastavku su odlično zaigrali nogometaši Ogulina: U 55.minuti smanjio je Igor Cindrić iz 11-erca, a u 60.je na 2:2 izjednačio Patrik Poljak. Kako se do kraja utakmice rezultat nije mijenjao, izvodili su se 11-erci: Marko Puškarić, Tomislav Cindrić, Igor Cindrić i Dražen Sabljak sigurno su reaizirali prva četiri penala, i Ilovac također prva dva, no Dušan Maravić obranio je 3.i 4.penal, te su nogometaši Ogulina iznenadili favorita i plasirali se u polufinale te se pridružili Karlovcu 1919, Dugoj Resi 1929 i Slunju. Tako će se u polufinalu sastati Karlovac 1919 – Slunj i Ogulin – Duga Resa 1929. Susreti su na rasporedu 16.svibnja u 17,30 sati.

 

2.ŽNL – 21.kolo

OŠTARIJE – DOBRA 1:2

MLADOST – CETINGRAD 1:2

Odgođene utakmice odigrane u srijedu: Drugoplasirana Dobra u odgođenoj utakmici 15. kola osvojila je bodove rezultatom 3:0 bez borbe jer se momčad Vrlovke nije pojavila na utakmici. Sastav iz Svetog Petra smanjio je zaostatak za vodećom Mrežnicom na 4 boda, a ima još jednu utakmicu manje.

U Rečici su zaostali dvoboj 4. kola igrali Mladost i Oštarije. Gosti su slavili sa 4:2 i ponovo se vratili na 4. mjesto ljestvice (Davor Žilić, Alen Cazin, Ian Matovina i Ivan Šimić).

A u Zagorju Ogulinskom, u odgođenoj utakmici 14. kola, Petrova Gora je s 3:2 pobijedila domaću Mladost, preskočila novigradsku Dobru i Kupu i popela se na 6. poziciju.

U 21.kolu 2.ŽNL odigranom u nedjelju, Mrežnica i Dobra iz Svetog Petra upisale su nove pobjede u današnjim utakmicama 21. kola Druge županijske lige pa i dalje vode neizvjesnu borbu za naslov prvaka. Zvečajci su u Belavićima pobijedili posljednjeplasirani VOŠK sa čak 10:0, dok je ekipa iz Svetog Petra s 2:1 odnijela bodove iz Oštarija(Miljenko Božičević/Andrej Cindrić i Miljenko Dragičević).

Cetingrad je istim rezultatom slavio u Zagorju Ogulinskom, Krnjak Barilović je na svom igralištu s 3:2 nadigrao Vrlovku, Kupa je u Donjem Mekušju sa 4:0 bila bolja od rečičke Mladosti, Dobra je u Novigradu s 5:1 pobijedila Frankopan, a u Šišljaviću su istoimeni domaćin i Petrova Gora odigrali neodlučeno 2:2.

Nakon 21.kola  i dalje vodi Mrežnica sa 42 boda, Dobra je druga sa 48, ali i utakmicom manje, Oštarije su četvrte sa 36, a Mladost iz Zagorja pretposljednja, 13-ta sa 12 bodova.

22.kolo: Dobra – Dobra (Novigrad), Mladost Rečica – Mladost Zagorje, Petrova Gora – Oštarije.(ROG)