Aktualno Županija

Pod rotirkama pijanog bivšeg policajca hvatali u centru Karlovca, on ih počastio: “J… takvu policiju, ja sam isto bio u policiji”

foto ilustracija

Bivši policajac iz Gornjeg Vaganca na Plitvičkim Jezerima u dobi od 53 godine jako je izvrijeđao svoje bivše kolege koji su ga uhvatili pijanog za volanom. Dogodilo se to 8. listopada prošle godine oko 22.25 sati u Karlovcu, dok je svojom Seat Ibizom upravljao Gundulićevom iz smjera Banije prema Mačekovoj.

U nizu prekršaja prvi je počinio skrećući na cestu za vozila samo u jednom smjeru, odnosno skrenuo je na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Tamo su ga zaustavili i ponudili mu alkotestitranje alkometrom poznate marke “Dräger “, što je on s gnušanjem odbio. Na isti način odbio je pokazati vozačku dozvolu, a sve to je začinio komentarom: “Tko ste vi da mene tražite dokumente, j… takvu policiju, ja sam isto bio u policiji”.

Na Prekršajnom sudu sve su mu to pobrojali, pa zaračunali redom: 2.000 + 5.200 kuna + 300 kuna + 569,21kn i izbacili konačnu kaznu od 8.069,21 kunu. Ako plati dvije trećine, ostatak će mu oprostiti. Neugodno je bilo što je s njime bilo dijete, a policija ga je hvatala pod rotirkama. Po dijete je došla majka, pa se on nastavio raspravljati s policijom. Odbijao je izaći iz vozila, pa su ga policaji morali izvući, te ga prepratili u postaju gdje je prenoćio.

U posljednje tri godine je dvaput prekršajno kažnjavan, jednom je kršio Zakon o oružju, drugi puta jer je pijan upravljao vozilom, te je dobio zabranu upravljanja od tri mjeseca.(KAportal)

KAportal.hr