Aktualno Županija

Svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Karlovačke županije

Vatrogasna zajednica Karlovačke županije održala je danas (četvrtak, 10. svibnja) svečanu sjednicu Skupštine, koja je održana u Muzeju karlovačkog vatrogastva u Karlovcu. Na sjednici su predsjednik VZKŽ Robert Hranilović i zapovjednik VZKŽ Goran Franković podjelili nagrade i priznanja najboljim vatrogascima te vatrogasnim društvima i vatrogasnim zajednicama koje su tijekom godine obilježile vrijedne godišnjice. Sjednici je u ime Karlovačke županije nazočio pročelnik Ureda župana Ivan Uđbinac koji je tom prigodom pozdravio skup naglasivši:

“Pozdravio bih 1.300 vatrogaskinja i vatrogasaca na području Karlovačke županije za koje cijenimo da čine respektabilnu snagu u ovoj domeni djelovanja. Ovo je prilika zahvaliti svima vama i svim onim operativnim vatrogascima koji su u ovom krakom nedavnom razdoblju i svih prethodnih godina dali sebe kod svih vremenskih nepogoda koje su pogodile ovu županiju.”

Dodijeljena su i priznanja za dobrovoljna vatrogasna društva koja ove godine slave obljetnice, za 110 godina rada priznanje je dobilo DVD Rečica-Matica, za 90 godina društva Brihovo i Reštovo, za 60 godina Rečica Kolodvor i Knez Gorica, za 50 godina rada Desno Sredičko, za 30 godina rada DVD Stara Sela, za 20 godina rada Vatrogasna zajednica općine Ribnik, kao i DVD Vojnić, a 10 godina rada ove godine slave vatrogasne zajednice općina Barilović i Generalski Stol.

Od pojedinaca i institucija koji su se naročito istaknuli ili pomagali rad vatrogasaca, priznanje za najpothvat u vatrogastvu dobili su Ogulinci Gordan Badanjak i Luka Božičević, koji spasili turista od utapanja. Za poboljšanje organizacije u vatrogastvu nagrađen je zapovjednik VZG Ozlja, Marijan Pleskina, za doprinos razvoju vatrogastva priznanje je dodijeljeno Gradu Slunju, a za potporu vatrogastvu nagrađen je Jure Radelić. (kazup.hr)