Aktualno OG sada Ogulin

Hvala vam, dobri ljudi!

OGportal je danas objavio članak o  samohranoj majci  koja živi u vrlo teškim uvjetima. Dječak ima 4 godine, jedna djevojčica tri, a druga tek 7 mjeseci. Obratila se za pomoć nadležnim institucijama tražeći isključivo hranu i namještaj, no bezuspješno. U Crvenom su joj križu rekli, doznajemo,  da dođe drugi tjedan i da će joj nešto dati ako budu imali.

Saznavši za njen slučaj, nekoliko žena koje žele ostati anonimne, odlučilo joj je samoinicijativno pomoći. Kako majka ne želi primiti novac, što je danas doista rijetkost, kupile su joj i odnijele hranu, a  rekle su nam da je ovoj obitelji hitno potreban bilo kakav frižider, kinderbet, hodalica za bebe, ili kolica.  Nemaju vode, nemaju kupaonicu ni wc,  a u baraci nema ni struje.

Samo par sati nakon što je članak objavljen na OGportalu,  javile su nam se inicijatorice akcije i u suzama rekle: “Hvala vam, puno i od srca! Pomogli ste nam da skupimo pomoć za nesretnu ženu. Javili su nam se mnogi vaši čitatelji i sada imamo čak  nekoliko hodalica, a sačuvat ćemo za druge kojima bude potrebno. Skupili smo i dosta hrane i odjeće, a sve to zahvaljujući dobrim ljudima”.

Eto, još se jednom pokazalo da se zajednički može puno. Naša je uloga u svemu bila mala, ali značajna. Hvala i u naše ime čitateljima koji su odlučili pomoći nesretnoj ženi, koja se nije nadala tolikoj pomoći u tako kratkom vremenu!