Aktualno OG sada Ogulin

Ivanina kuća bajke, kao primjer dobre prakse

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, zamjenica gradonačelnika  Ivana Salopek Šumonja i ravnateljica Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke Ankica Puškarić,  nazočili su  konferenciji „Revitalizacija kulturne baštine sredstvima EU fondova“ u Šibeniku. Konferencija je organizirana povodom Dana Europe i Europske godine kulturne baštine. Na konferenciji su bili nazočni i predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Udruge gradova i voditelj Predstavništva Europske unije  Branko Baričević, koji su ujedno bili i panelisti na raspravi „Kulturna baština kao generator razvija“. Ravnateljica Ankica Puškarić je imala čast na konferenciji predstaviti Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, kao primjer dobre prakse.

Sudionici konferencije su po završetku konferencije obišli obnovljenu tvrđavu Sv. Mihovila i tvrđavu Barone, a domaćini su ih upoznali sa svojim planovima obnove i povezivanje sve četiri tvrđave.

Prezentacija na konferenciji u Šibeniku je druga prezentacija Ivanine kuće bajke kao primjera dobre prakse ove godine, a u najavi ih je još nekoliko. Veliko je zadovoljstvo čuti od sudionika konferencije da se Ivanina kuća bajke i na ostalim skupovima i konferencijama ističe kao primjer dobre prakse. U okviru projekta Rijeka 2020 – Europske prijestolnice kulture i europskog projekta Innocultour će Ivanina kuća bajke također biti navedena kao primjer dobre prakse u kontekstu spajanja kulturne baštine i turističke ponude, koristeći najnovije tehnologije. Naravno da takav put žele nastaviti.