Aktualno Županija

Nema popuštanja: Četvorici vozača određen zatvor zbog višestrukih prekršaja, u tjedan dana policija sankcionirala 507 vozača

Četvorica vozača su ekspresno uhićena i dovedena pred Prekršajni sud u Karlovcu, a nakon što je policija ustanovila da su višestruki prekršitelji prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklih je dana pojačani nadzor vozača bio na prometnicama cijele PU karlovačke, odnosno Karlovca, Ogulina i Duge Rese. “Nepopravljiva” četvorka je već imala izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom zbog toga što nemaju na to pravo ili su vozili pod utjecajem alkohola. Ukupno su stoga zaradili 140 dana zatvora i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

– U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 11 prometnih nesreća od kojih je sedam s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su utvrdili ukupno 507 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo – nepropisna brzina 193 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 26 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa 54 prekršaja, a devet vozača je isključeno iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi, kažu u policiji.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,69 promila utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača na području Ogulina.(KAportal.hr)