Aktualno OG sada Ogulin

Novi umjetnički direktor Ogulinskog festivala bajke je Aleksandar Kovačević

Novi umjetnički direktor Ogulinskog festivala bajke je Aleksandar Kovačević, koji je naslijedio dugogodišnjeg direktora Maria Kovača.  Odlučeno je to na sjednici Turističkog vijeća, koja je održana 25. travnja ove godine.

Aleksandar Kovačević  poznat je medijskim djelatnicima, ali i djelatnicima u kulturi. Organizator je brojnih kulturnih događanja i manifestacija, a posljednja od njih je “SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ”, koja je nedavno održana u Vukovaru. Novi umjetnički ravnatelj je javnosti poznat po radu na brojnim projektima poput Turbo limach Showa, Putujućeg dječjeg festivala, Brodom po Jadranu, Prvih novina dostupnih slijepim i slabovidnim, Materine priče, IV. Hrvatskih svjetskih igara, Adventa u Zadru i slično.

Ogulinski festival bajke ove će se godine, prema riječima direktirice Turističkog ureda Sonje Drašković,  održati od 8. do 10. lipnja, a prema izjavama  Aleksandra Kovačevića nastojat će se što više medijski prezentirati i ove godine će se upravo tu najbolje vidjeti njegova uloga, kako bi i šira javnost znala za ovaj događaj, te ga popratila. Nastojat će da otvorenje medijski poprati i HRT, a najavio je i mogućnost dolaska malih zvončara iz Rijeke.

Iako je vremena za organizaciju dosta malo, ipak vjerujemo da će se on prezentirati na najbolji mogući način i da će broj posjetitelja premašiti lanjski.