Aktualno Županija

Sa šumskog traktora otuđene poluosovine, starici ukraden novac

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i četiri prometne nesreće od kojih su dvije s lakše ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 37-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj na području Generalskog Stola u razdoblju od 12. do 14. svibnja sa šumskog traktora demontirao i otuđio četiri poluosovine. Materijalna šteta veća je od 9000 kuna.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 19-godišnjakinje da joj je 10. svibnja u gradskoj četvrti Rakovac u Karlovcu, na kupalištu nepoznati počinitelj otuđio mobitel u vrijednosti većoj od 2000 kuna.

Jučer u poslijepodnevnim satima u gradskoj četvrti Rakovac u Karlovcu, na vrata stana 76-godišnjakinje došle su dvije nepoznate ženske osobe te joj ponudile masažu, na što je 76-godišnjakinja i pristala te ih pustila u svoj stan. Nakon njihovog odlaska utvrdila je da joj je otuđen novac te je događaj prijavila policiji.

“Vezano za ovaj događaj iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192. Ukoliko je to moguće neka zabilježe registarsku oznaku vozila kojima se te osobe koriste ili neke druge činjenice koje bi olakšale pronalazak počinitelja”- ističe policijska službenica za odnose s javnošću Senka Staroveški.