Karla d.o.o. odlazi u povijest, Razvojna agencija nastavlja kao javna ustanova ali s mogućim repovima u obliku sudskih postupaka

Razvojna agencija Karlovačke županije Karla d.o.o. sa sjednicom Županijske skupštine 17. svibnja prestat će djelovati kao trgovačko društvo te nastaviti kao Regionalna javna ustanova Karlovačke županije. Ime Karla u Statutu koji će se u srijedu naći pred vijećnicima više se ne spominje, pa će tako ubrzo sigurno biti i zaboravljeno.

Razvojna agencija osnovana je još 2002. godine, no 2008. godine došlo je do promjene o odredbama o tvrtki, pa je i nastavila djelovati kao d.o.o. Sada pak opet postaje ustanova koja više neće imati direktora već ravnatelja i Upravno vijeće. Do sada je dužnost direktora obavljao Viktor Šegrt, a nju će po svemu sudeći i nastaviti voditi, ali kao ravnatelj. Trenutno je, do službenog početka rada, privremeni ravnatelj pa će kao takav i prezentirati promjenu vijećnicima Županijske skupštine.

Reorganizacija Razvojne agenciji ipak nije mogla proći u tišini a moguće da će ostaviti i repove u obliku jednog, a možda i više sudskih postupaka. Naime, višegodišnji djelatnik i možda jedan od Karlinih najiskusnijih u ovom poslu, Mile Sokolić našao se “na ledu”, pa mu je prije preustroja rečeno da da je tehnološki višak i da u Karli za njega više nema mjesta. Sokolić pak smatra da je “pedaliran” jer je nepodoban, “preglasan” i jer se nije ustručavao ukazati na probleme u poslovanju tvrtke, te da iza toga kao nalogodavac stoji župan Damir Jelić. Da bi stvar bila još apsurdnija, Sokolić je najavu otkaza dobio na isti dan kad mu je priopćeno da je odobren projekt vrijedan 1,8 milijuna kuna kojeg je vodio, te u tom procesu čak obučio i educirao zaposlenike Karle.

Bilo kako bilo, Razvojna agencija od četvrtka nastavlja kao javna ustanova. (kaportal.hr)

Facebook Comments