Aktualno OG sada Ogulin

“Imao je samo 6 milimetara, a promijenio mi je život”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin sinoć je upriličeno predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini “Šest milimetara – Ispovijest o boli i pobjedi”.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je u svojoj knjizi “Šest milimetara” opisala Josipa Pavičić Berardini.

Josipa Pavičić Berardini radila je dva desetljeća u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana – “Sara Santini”, “GL’amour” i “Lopov moje mladosti”. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške.

O svome je životu i bolesti govorila sasvim otvoreno, ali s puno osjećaja. Punih sat i po vremena, nazočni su, gotovo bez daha, slušali jednu životnu priču koja ih sigurno nije ostavila ravnodušnima.

Po završetku mogli su kupiti knjigu, a 30 posto Josipa Pavičić daje za Udrugu Europa donna, čiji je ambasador, a na taj način prikuplja sredstva za aparat za intraoperativno zračenje, koji košta oko 5 milijuna kuna.

Ovo je njeno 96. gostovanje u gradovima Hrvatske, na kojima predstavlja svoju knjigu. Planira još četiri.