Aktualno Županija

Poduzimanje pojačanih aktivnosti prometne policije

Na području Policijske uprave karlovačke u proteklom tjednu policija je provodila pojačan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa, u razdoblju od 14. do 20. svibnja, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u prometu su zatečeni vozači koji su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud.
Naime, na području Ogulina i Duge Rese tri vozača su zbog prometnih prekršaja, isključeni iz prometa, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud. Prekršaji se odnose na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Na nadležnom Prekršajnom sudu u jednom slučaju izrečena je kazna zatvora u trajanju od 44 dana, u drugom slučaju Prekršajni sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, a u jednom slučaju Prekršajni sud je odredio redovan postupak.

U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 13 prometnih nesreća od kojih je devet s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško ozlijeđene dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici su utvrdili ukupno 502 prometna prekršaja od kojih izdvajamo nepropisnu brzinu 226 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 15 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa 72 prekršaja, a 22 vozača su isključena iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u iznosu od 2,97 promila utvrđena je kod 46-godišnjeg vozača na području Duge Rese.

U narednom periodu policijski službenici će pojačano nadzirati sudionike u prometu s ciljem podizanja razine sigurnosti te sankcioniranja svih vozača koji bezobzirno krše prometne propise.