Aktualno Županija

Iz automobila otuđena torbica

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac, Ogulin) i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 24-godišnjakinje da joj je nepoznati počinitelj 20. svibnja u poslijepodnevnim satima u gradskoj četvrti Turanj u Karlovcu iz osobnog automobila otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, osobni dokumenti i bankovne kartice. Materijalna šteta veća je od 1000 kuna.

“Kako bi građani izbjegli mogućnost da postanu žrtve ovakvih kaznenih djela, savjetujemo im da ne ostavljaju vrijedne predmete na vidnom mjestu u vozilu, da na vozilu zatvore sve prozore, da sva vrata i poklopac prtljažnika uvijek zaključavaju bez obzira na to koliko se i na koje vrijeme udaljavaju od vozila, da ne ostavljaju vozilo na mračnom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora te da prate kretanje sumnjivih osoba u blizini parkirališta i ukoliko nešto sumnjivo primijete da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.”- kažu u policiji.