Gradnja dugo željenog mosta Zvečaj – Gornje Bukovlje ipak početkom 2020. – ne bi smio koštati više od 7,5 milijuna kuna

Gradnja dugo željenog mosta Zvečaj – Gornje Bukovlje ipak početkom 2020. – ne bi smio koštati više od 7,5 milijuna kuna

Umjesto dotrajalog pontonskog, na Mrežnici između Zvečaja i Gornjeg Bukovlja za dvije godine trebao bi biti novi most.

Ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković podsjetio je kako su za obnovu mosta bili predvidjeli 1,1 milijun kuna, bez PDV-a, no kako su dobili samo jednu ponudu, na 1,4 milijuna bez PDV-a, odbili su je.

– Potrošili bismo dva milijuna kuna, a svi bi bili nezadovoljni mostom. Razgovarali smo s mještanima, brifirao sam župana i zajenice i odlučili smo izgraditi novi most kojim će svi biti zadovoljni. Izgradnjom novog, kao i u Belavićima, u tom kraju će eksplodirati turizam, procjene su da će se zaustaviti iseljavanje Gornjeg Bukovlja i okolnih naselja, te omogućiti razvoj gospodarstva jer neće biti prepreka tonaži na mostu. Zato smo zatražili idejna rješenja od tri projektna biroa, rade ih i u lipnju ćemo odlučiti s kojim ćemo u projektiranje novog mosta. Jako nam je važno da se novi most prekrasno uklopi u kanjon Mrežnice i da nosivost bude preko 25 tona. Čekamo idejna rješenje kako bismo mogli krenuti u projektiranje. Obećanje mještanima je da ćemo u roku 12 mjeseci imati građevinsku dozvolu jer smo upisali prometnicu i početak radova očekujemo početkom 2020., najavio je Turković, napomenuvši da je zadatak projektantima da gradnja mosta ne prijeđe milijun eura.

Podsjetimo, mještani ali i Općina Generalski stol već godinama “vode bitku” da se most obnovi a sad je konačno došlo vrijeme i za korak dalje – gradnju novog. (kaportal.hr)

Facebook Comments