Aktualno Županija

Karlovačka policija uhvatila švercera migranata (51): Za novac ih prevozio u kombiju u nehumanim uvjetima

Karlovačka policija je u koordiniranoj akciji s Ravnateljstvom policije došla do osumnjičenika za ilegalni prijevoz, odnosno šverc migranata.

Radi se, naime, o hrvatskom državljaninu starom 51 godinu koji je osumnjičen za kazneno djelo poduže formulacije “Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma”.

– 51-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u nehumanim uvjetima u kombi vozilu prevozio osam stranih državljana. U namjeri da im na nezakonit način omogući izlazak iz Republike Hrvatske na prostor Europske unije, osumnjičenog su 23. svibnja spriječili policijski službenici, koji su ga zatekli u mjestu Donji Budački, a nakon čega su ga priveli na kriminalističko istraživanje, navode u policiji.

Kako kažu, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 51-godišnji hrvatski državljanin predan je pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. (kaportal.hr)