Aktualno OG sada Ogulin

Uživanje na poligonu!

OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin bila je domaćin preventivne akcije pod nazivom “Prometna kultura za najmlađe”. Akciju su organizirali Jumicar Hrvatska i udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu. Program je to preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu. Riječ je o jedinstvenom konceptu edukacije koji izvorno potječe iz Finske, a provodi se u većini europskih zemalja. U našoj zemlji, od 2013.g. do danas, kroz ovu obuku je prošlo više od 40.000 učenika drugih i trećih razreda u preko 200 osnovnih škola.
Današnji program sastojao se od multimedijalnog,  interaktivnog predavanja, na kojem  su djeca kroz igru učila prepoznati opasnosti koje vrebaju u prometu. U nastavku su se mališani okušali u upravljanju malim autima na poligonu. Djeca su s oduševljenjem sjela za volan malih automobila, te na taj način dobila uvid kako funkcionira pravi cestovni promet. Isprobali su gas, kočnice, upoznali semafore, značenje prometnih znakova, doznali kako se treba oprezno ponašati u prometu i ocijeniti razne prometne situacije iz vidokruga jednog vozača. Neprocjenjiv je to bio osjećaj za male vozače!
Program je organiziran u suradnji s Policijskom upravom Karlovac, Gradskim društvom Crvenog križa, Javnom vatrogasnom postrojbom Ogulin, te Hrvatskim centrom za razminiranje, čiji predstavnici su na zanimljiv način djeci demonstrirali svoj rad.
Pred kraj službenog dijela polaznicima ove radionice zamjenica gradonačelnika, Ivana Salopek Šumonja uručila je potvrde, a da su uistinu uživala svjedoči činjenica da su igralištem stalno odjekivali smjeh i veseli žamor. Sve je okončano zajedničkim ručkom svih dionika u školi.