Aktualno OG sada Ogulin

I ogulinski HGSS-ovci na prezentaciji kod Predsjednice

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske održan je Dan otvorenih vrata na temu „Službe za spašavanje – uvijek uz nas kad je najteže“.  Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske gorske službe spašavanja, među kojima i Ogulinci Hrvoje Salamon, Josip Dujmić i Zrinko Salamon,  prikazali su vježbe spašavanja. Stožerni narednik Ozren Orban građanima je predstavio vježbu traganja i spašavanja, što predstavlja jednu od najsloženijih zadaća izvlačenja unesrećenih osoba, a koju Zapovjedništvo specijalnih snaga provodi u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom. Članovi HGSS-a  imali su pokaznu vježbu spašavanja, a tom prilikom naši ogulinski HGSS-ovci su se spuštali sa Ureda Predsjednice.

Hrvatski crveni križ, Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba pripremili su praktičnu prezentaciju opreme i postupaka koje provode te izložili opremu i prijevozna sredstva, a građani su imali priliku upoznati se s njihovim načinima pružanja pomoći i ponašanja u kriznim situacijama.

„Želimo vas na ovaj način upoznati s ovim plemenitim pozivima, pokazati koliko cijenimo ulogu ovih ljudi, koji su često jedina nada i spas za unesrećene“, kazala je Predsjednica te poručila kako je primjereno da ih se sjetimo ne samo kada se dogodi neka nesreća, već i u trenucima kada nam njihova pomoć i nije potrebna. (foto/predsjednica.hr)