Aktualno Županija

U Tounju se nastavlja sukob između načelnika i bivših HDZ-ovaca – uvrede pljušte i putem SMS-ova, tražit će se policijska zaštita?!

Tounj

Sjednica Općinskog vijeća u Tounju na kojoj su, osim vijećnika, bili prisutni i stanovnici naselja Kamenica Skradnička imala je i svoj nastavak ali u komunikaciji između vijećnika Nikole Fumića i načelnika Ivice Sopeka.

Kako nam je rekao Fumić, inače bivši HDZ-ovac a sada nezavisni, razlog dolaska mještana na sjednicu bilo je informiranje o tijeku projekta izgradnje vodovoda koji bi, kaže, do njih trebao doći u ovom stoljeću.

Fumić je nakon sjednice na Facebooku napisao “Nakon duge i teške rasprave završena 5. sjednica općinskog vijeća općine Tounj, Hvala Kameničarima koji su prisustvovali istoj. Prisustvo je urodilo plodom.” No to je, tvrdi, izrevoltiralo načelnika koji ga je obasipao SMS porukama.

– Predstavnici nezavisne liste kluba vijećnika našli su se zbog toga na meti načelnika Ivice Sopeka te je predsjednik tog kluba već sljedeće jutro dobio SMS poruku koja glasi: ”SAMO TI PISI GLUPOSTI I LAZI PO FEJSU I NISTA STO TI RADIS NA DIVLJI NACIN NEMOZE URODITI PLODOM. KAMENICARI CE DOBITI ISTO TOLIKO KOLIKO I SVI STANOVNICI OPCINE TOUNJ AL NA TVOJE DIVLJANJE I TRAZENJE NECE DOBITI NISTA. VECINA ODLUCUJE I JA A NE TI ZLOTVORE KOJI SIRIS LAZI I ZLOCESTOCE DA TI SE SVI SMIJU PA I TVOJI KAKO IH TI ZOVES KAMENICANI”.

– Ostaje nam samo zaključiti, smatra li načelnik da Kameničari ne zaslužuju vodovod koji ima pola stanovnika u općini Tounj, ili nemaju pravo za isti tražiti informacije, niti osobno niti putem svojih predstavnika, samo zato što su predstavnici nezavisni ili u drugim političkim strankama, pita se Fumić.

Načelnik Ivica Sopek

Ovo je samo nastavak međusobnih prepucavanja između bivših HDZ-ovaca i nezavisnog načelnika Ivice Sopeka koji se u zadnje vrijeme zbližio sa županom Damirom Jelićem tako da su HDZ-ovci postali bivši. Naime, izbačeni su iz stranke i otišli u nezavisne.  Tako očekivano sasvim drugačiju priču ima načelnik Sopek koji pak tvrdi da je Fumić sazvao nelegalni skup u Kamenici, te mještane namjerno krivo informirao da je Općina podigla kredit vodovod i da će ga potrošiti za ceste.

– To se naravno ne može dogoditi, novac se dodjeljuje preko EU fondova odnosno HBOR-a i ne ide preko Općine. Mi imamo toliko dobrih projekata a sad već bivši HDZ-ovci su izbačeni iz stranke zbog zavisti, a ponajviše neznanja i zloćestoće, kaže nam Sopek. Dodaje da je on u Kamenici imao dva sastanka s mještanima i sve je bilo u redu, “no jedino Fumiću, bivšem predsjedniku Vijeća zbog osobnih interesa to sada ne paše”.

– Bio je smijenjen a nije niti sposoban za tu funkciju. Bivši HDZ-ovci sve što je dobro i sve što ja predložim su protiv. Čak su bili i protiv ceste u Kamenici koja ide prema njegovom selu, kaže nam Sopek koji je potvrdio da je slao SMS-ove ali i dodao da će u slučaju da se ovakvi ispadi nastave na sjednicama Općinksog vijeća zatražiti policijsku zaštitu. (KAportal)