Aktualno Županija

Karlovačka policija uspješna u čuvanju “schengenske granice”

– uhvatili još 28 nesretnika i 4 švercera koji na njima zarađuju

Karlovačka policija nastavlja s uspjesima u čuvanju schengenske granice od najezde migranata, a nesretni izbjeglice s lošom karmom koja ih ionako prati, možda još od rođenja.

Naime, PU karlovačka je u koordinaciji s Ravnateljstvom policije uhitila tri državljana Makedonije starih 22, 46 i 54 godine, te 24-godišnjeg državljana Austrije, a svi su osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Oni su, dodaju u policiji, jučer dolijali u Grabovcu kod Rakovice gdje su zaustavili su dva osobna vozila makedonskih registarskih oznaka kojima su upravljali makedonski državljani. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 22-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u osobnom automobilu prevozio šest stranih državljana u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, a u čemu su mu pomagali 46-godišnji i 54-
godišnji makedonski državljani.

Dan prije na području Ozlja je zaustavljeno kombi vozilo daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Austrije. I nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u kombi vozilu prevozio ukupno 22 osobe, svi strani državljani, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Vozili su ih u nehumanim uvjetima, a neki od njih su, što je vidljivo po fotografijama, čak bili i u prtljažnicima automobila. (kaportal.hr)