Aktualno Županija

Oba su pala – U dva kombija u nehumanim uvjetima švercali čak 35 migranata, jedan zaustavljen u Vojniću, drugi u Ozlju

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije uhitili su četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krijumčarenja ljudi te ih kazneno prijavili državnom odvjetništvu. Muškarci su u dobi od 24, 29, 34 i 36 godina.

– Jučer 31. svibnja na području Vojnića, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 34-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombi vozilu prevozio 26 stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, navode iz policije.

– Ujedno, 28. svibnja na području Ozlja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. I nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u kombi vozilu prevozio devet stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, a u čemu su mu pomagali dvojica hrvatskih državljana starih 24 i 36 godina – dodaju u policiji.

žZbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma svi osumnjičeni predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave. (kaportal.hr)