Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme, ljetno

Klimatološki smo ušli u ljeto, u prvi ljetni mjesec lipanj, koji je i povijesno gledajući stabilniji i sunčaniji na Jadranu nego u kontinentalnom dijelu zemlje. Štoviše, na kopnu je to i najkišovitiji mjesec u kojem imamo i vrhunac grmljavinske sezone, ali i najčešću pojavu tuče.
ZA vikend posvuda bez neke veće promjene. I dalje iznadprosječno toplo, prilično sparno, na kopnu i dalje ne sasvim stabilno, ali ipak uz rjeđu pojavu pljuskova, koji su mogući i na istoku zemlje, kao i dublje u zaobalju. Dok će u unutrašnjosti mnogi osvježenje iščekivati u obliku neizvjesnih pljuskova, na moru će ugodu prvenstveno donositi slab do umjeren maestral. No, osim toga, Jadransko more je i ugodno zagrijano, većinom je između 22 i 25 stupnjeva, što će mnogima biti idealno na kupanje.
Osim na odmoru, mnogi će ovaj produljeni vikend provoditi na otvorenome pa imajte na umu da su vrijednosti UV indeksa, mjere jakosti sunčeva zračenja, posvuda vrlo visoke. Opekline se u tim okolnostima mogu zadobiti nakon tek 10-ak minuta boravka na suncu pa se primjereno zaštitite, osobito uz more.

Danas pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. U unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka mjestimice su mogući pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u istočnoj Hrvatskoj te uz granicu sa Slovenijom gdje lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 13 do 18, uz obalu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 31 °C.