Aktualno OG sada Ogulin

Završetak projekta Udruge Radost

Ove školske godine nastava u osnovnim i srednjim školama završava 15. lipnja. Samim time i provedba projekta “Bez prepreka do životnih kompetencija” ogulinske udruge “Radost” ulazi u završnu fazu. Udruga projekt provodi u suradnji s ogulinskim osnovnim školama, OŠ “Josipdol” iz Josipdola, te Ekonomsko turističkom školom iz Karlovca. Provedbu projekta, iznosom od 229.000,00 kuna, podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na taj način osiguran je rad šest pomoćnika u nastavi za šestero djece s poteškoćama u razvoju za tekuću školsku godinu. Cilj projekta je osigurati usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Kako doznajemo tijekom provedbe projekta nije bilo značajnijih poteškoća, a sve je proteklo u izvrsnom partnerskom ozračju. To se može pripisati odličnoj višegodišnjoj suradnji i stečenom iskustvu udruge i odgojno – obrazovnih ustanova koji zajedničkim snagama već pune četri godine rade na ovoj vrsti projekata.
Podsjećamo kako je početkom siječnja ove godine održan i radni sastanak koji je za cilj imao upoznati predstavnike lokalne vlasti s projektnom tematikom i fazama provedbe. Tada se sastanku odazvala jedino zamjenica gradonačelnika Grada Ogulina Ivana Salopek Šumonja koja je pohvalila nastojanja udruge da radom na projektima premosti poteškće s kojima se svakodnevno susreću njeni članovi.
Projekt službeno završava 30. lipnja, nakon čega će vodstvo udruge i voditeljica projekta Tina Trivanović prionuti izradi opisnog i financijskog izvješća, s pripadajućom dokumentacijom, koje će u ugovorom propisanom roku biti dostavljeno na adresu Ministarstva znanosti i obrazovanja.