Aktualno Županija

Kolegij župana u Općini Netretić

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je u ponedjeljak, 4. lipnja, u Općini Netretić. Na kolegiju, na kojem je sudjelovao i kolegij Općine Netretić na čelu s načelnikom Marijanom Peretićem, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Netretića. Istaknuti su projekti komunalne infrastrukture, vodoopskrbe i odvodnje, uređenja grobalja, obnova i uređenja županijskih i lokalnih cesta, rekonstrukcija javne rasvjete te posebno projekti očuvanja i obnove kulturne baštine na području općine Netretić. Općina je istakla i projekt športsko-rekreacijskog centra Novigrad na Dobri te gospodarsko važan projekt poslovne zone Maletići u koju Općina pokušava privući investitore. Prema riječima načelnika Peretića u zonu je dovedena elektro-mreža, a potrebno je još priključiti područje zone na vodovod. Na sastanku se također razgovaralo i o negativnim učincima vodnog ražima rijeke Dobre od HE Lešće, gdje je istaknuto da se o istom sa razine Županije vode razgovori s HEP-om i Hrvatskim vodama, kako bi se iznašlo povoljno rješenje, sanirale i spriječile daljnje štete.
Nakon održanog kolegija, zamjenice župana i suradnici su u pratnji ravnatelja Miodraga Popovića, obišli prostor Osnovne škole Netretić gdje su razgledali staru školsku zgradu i razgovarali o školskim projektima i potrebama.
Po obilasku škole zajednički je obiđeno radilište ceste Netretić – Vukova Gorica u mjestu Prilišće, gdje je Županijska uprava za ceste obnovila 700 metara asfaltnog kolnika s novim bankinama, ukupne vrijednosti 567 tisuća kuna, o čemu je izvjestio ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković. (kazup.hr)