Aktualno OG sada Ogulin

Iz EU fondova Ogulin dobiva 1,5 milijuna kuna za boravak starijih?

Grad Ogulin je partner na još jednom projektu koji će se financirati iz EU fondova. Naime, tako stoji u priopćenju koje smo dobili  iz gradske uprave, u kojem se navodi da je Centar za socijalnu skrb Ogulin  prijavio  projekt Dnevni boravak za starije OGita na natječaj za financiranje iz EU fondova, konkretno iz Europskog Socijalnog Fonda. Uz Grad Ogulin partneri na projektu su udruga Drvo Života i Udruga Gita, na čiju inicijativu je projekt pokrenut i po kojoj je i nazvan.

Projektom je predviđeno  uređenje dnevnog boravka za starije osobe oboljele od Alzheimerove bolesti. Usluge dnevnog boravka obuhvaćat će osiguranu prehranu, medicinsku rekreaciju, opću njegu, kreativno provođenje slobodnog vremena te poslijepodnevni odmor, ali i stručnu psihološku pomoć i podršku u sklopu savjetovališta. Provedbom ovog projekta  poboljšat će se  kvaliteta socijalnih usluga za starije osobe na području Ogulina, te povećati uključenost starijih i oboljelih osoba u društvo. Osim što će se putem projekta financirati pružanje usluge dnevnog boravka, usluge savjetovališta i stručne podrške korisnicima, ujedno će se kroz projekt financirati uređenje i opremanje prostora koji će se koristiti, te edukacija stručnog osoblja.

Projekt bi trebao  trajati dvije godine, vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna kuna, a financirat će se u stopostotnom iznosu iz Europskog Socijalnog Fonda.