Aktualno Županija

Izbor za direktora Turističke zajednice: Troje kandidata sutra predstavlja svoje programe, jedan već otpao jer se prekasno prijavio

Troje kandidata za direktora Turističke zajednice Karlovca sutra će se predstaviti Turističkom vijeću koje će nakon toga izabrati direktora i za svoj odabir zatražiti suglasnost Ministarstva turizma, doznaje KAportal.

Ovakav oprez pri izboru i cijeloj proceduri koja mu prethodi, iako neuobičajen, nije neočekivan jer je prethodni natječaj poništen zbog proceduralne pogreške, a bude li ovaj put “sve po propisima”, novi direktor Turističke zajednice mogao bi biti izabran do kraja mjeseca.

Za to su mjesto zainteresirana bila četiri kandidata, ali jedan se na natječaj prijavio prekasno pa njegova prijava i nije razmatrana. U obzir su uzete tri i sve su provjeravane.

– Prijava jednog kandidata na natječaj bila je upućena Ministarstvu turizma kako bi se utvrdilo da li ispunjava uvjete natječaja. Nakon dobivene suglasnosti Ministarstva turizma da prijava ispunjava uvjete natječaja, sve tri pristigle prijave upućene su prema Ministarstvu pravosuđa kako bi se provjerilo da li ispunjavaju uvjet da im pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Ministarstvo pravosuđa je izdalo suglasnosti da sve tri prijave kandidata ispunjavaju da im pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, odgovorili su iz Grada na naš upit.

Nakon što su suglasnosti dobivene, o prijavljenim kandidatima Turističko vijeće raspravljat će na sjednici u četvrtak, a na njoj će biti i zainteresirani za direktorsko mjesto u Turističkoj zajednici i prezentirati svoje programe.

– Nakon predstavljanja kandidata, Turističko vijeće izabrat će direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Karlovca. Svoju odluku Turističko vijeće uputit će na ponovnu suglasnost Ministarstvu turizma. Po dobivenoj suglasnosti Ministarstva turizma izabrani direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Karlovca može početi s radom, najavili su iz Grada.

Podsjetio, za direktoricu je početkom godine na natječaju bila izabrana Marina Burić, no natječaj je ubrzo poništen i to zbog, po mišljenju Ministarstva turizma, proceduralne formalne greške – o znanju engleskog jezika i potvrdi o nekažnjavanju.

Prva velika manifestacija u mandatu novog direktora ili direktorice po svemu sudeći bit će proslava Dana grada, 439. rođendana Karlovca. No i bez njegovog angažmana program je već složen i Karlovčani će u njemu uživati od 23. lipnja do 13. srpnja. (KAportal)