Aktualno OG sada Ogulin

Čekaju nas tri bajkovita dana!

 

Prvi dan ovogišnjeg 13. Ogulinskog festivala bajke donosi brojna događanja koja svakako vrijedi posjetiti. Sve počinje sutra  već od 10 ujutro,  nizom radionica poput stakleno-drvene priče, make-up šatora, radionice festivalskih maskica, koje su već svima jako dobro znane, ali i nekih posve novih sadržaja, poput tehničkih radionica, natjecanja s mBot robotima, svjetlećim bedževima i pirografije. Iznenađenje koje možete pogledati od 10 do 18 sati je i putovanje kroz vrijeme željeznicom – izložba modela vlakova i željeznice kroz povijest.

Na svečanom otvorenju će osim Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivane Brlić Mažuranić sudjelovati i Ogulinske mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin kao i Frankopanska garda. A taj prvi dan dolazi i Dječja televizija u posjet našem festivalu, s voditeljicom Unom Zimom.
Svi koji žele će moći položiti i ispit za vožnju na metli, te dobiti i vozačku dozvolu kako bi postali licencirani vozači, a kroz cijeli dan će se moći pogledati i nekoliko kazališnih predstava. Navečer ćete moći uživati u koncertu Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin.
Drugi dan će biti pomalo sportski, od 9 ujutro počinje mini turnir u rukometu za djevojčice kao i 9. međunarodni turnir u nogometu – Karlići, a u 11 sati se svi mogu provozati u rekreativnoj biciklijadi Ciklobajci, koja će se voziti predivnim ogulinskim krajolikom – kako je lokalno zovu i biciklijada 3 jezera, jer će se posjetiti čak 3 jezera.
Ove godine će i svi ljubitelji Harryja Pottera doći na svoje, jer će se u subotu u 11 sati na sceni Potjeh  održati radionica Ministarstva magije Hrvatska. Lov na čarobne knjige za sve knjigoljubce  pripremio je knjižarski lanac Hoću knjigu, tako da će ulov sigurno biti dobar.
U subotu se također nastavlja i s pripovijedanjem kao i kazališnim predstavama, Kako sam bio sam, Popo i čuvar prirode, Recikliranje jednog patuljka, te Mini kazalište iz Mađarske… samo su neke od njih.
Nedjelja također počinje sportskim sadržajima, već od od 9 sati ujutro održava se Bajkoviti turnir u rukometu,  te nastavak 9. međunarodnog turnira u nogometu – Limači. Moći ćete posjetiti i izložbu malih životinjica, pogledati  predstavu Udruge Radost Petar Pan, ili posjetiti jednu od radionica Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.
Pred nama su tri dana bogata sadržajem, posjetite uži centar grada Ogulina i zabavite se!